Fan, där sket det sig!

av:
sprucken iphone x

Jävla helvetes skit, för första gången har jag lyckats spräcka skärmen på min telefon. Jag hoppade ur bilden med telefonen i handen och den gled ur greppet. Jag lyckades dämpa fallet med foten men den studsade ner i marken med ena hörnet först. Det var en väldigt mjuk landning och jag trodde självklart att den hade klarat sig men när jag tog upp telefonen så var den spricka rätt över skärmen.

Jag har haft iPhone sen 3GS kom till Sverige och aldrig lyckats med detta konststycke att spräcka skärmen men någon gång ska vara den första.

Jag kollade på Apple och enligt deras prislista kostar det 3400kr att byta skärmen på min iPhone X. Jag kollade med mitt försäkringsbolag om dom täckte kostnaden för reparation av skärmen men eftersom jag inte hade valt till drulleförsäkring så täcktes inte reparationen av hemförsäkringen.

Jag sökte på Google efter laga iphone x skärm och fick upp många olika serviceverkstäder som byter skärmen till en avsevärt lägre kostnad än Apple men då verkar det som om dom inte sätter dit en originalskärm vilket känns lite dåligt. Så frågan är om det kanske är värt att vända sig till Apple ändå så vet man att telefonen blir ordentligt lagad?

Vad är kontentan av detta misstag då?

  • Lägga till drulle i hemförsäkringen
  • Inköp av skydd till telefonen
  • Inte hålla telefonen i handen när man har bråttom och hoppar ur bilen!