Ny telefon…

av:
Spigen Quartz Hybrid iPhone 11

Som jag skrev i mitt förra inlägg så lyckades jag för första gången spräcka skärmen på min telefon vilket var jävligt surt. Jag kollade runt på vad det skulle kosta att laga skärmen och det skulle gå loss på ca 3500kr vilket är ganska mycket för en 2år gammal telefon.

Jag kollade då istället på att köpa en ny telefon och Apple har precis släppt sina iPhone 11 modeller och en sådan går på ca 9200kr så då är det om man räkna på det 5700kr emellan för att slippa laga skärmen på min iPhone X (egentligen behöver jag ingen ny lur). Men min operatör Telia köper in gamla telefoner även om dom är trasiga och jag gjorde en värdering online och skulle få 1083kr så då är det bara 4617kr emellan och det kändes det ju ganska överkomligt med tanke på att jag får en ny telefon som inte är reparerad.

Sagt och gjort det blev en ny iPhone 11 i grönt och den gamla lämnades in till Telia och jag fick rabatt på den nya luren. Innan jag vågade använda den så letade jag upp både mobilskal och skärmskydd och hittade ett snyggt genomskinligt skal Quartz Hybrid från Spigen med en baksida av glas som låter den gröna färgen lysa igenom som jag beställde från ww.bumpy.se.

Jag satt och snålade när jag skulle välja skärmskydd för dom billigaste skärmskyddet kostar ca 100kr men ett bättre skärmskydd från samma märke som skalet kostade 299kr och då kollade jag upp vad reparationen av en spräckt skärm på min nya telefon skulle kosta och då kändes inte 299kr som någon dyr kostnad då skärmbytet skulle kosta 4000kr alltså ca hälften av vad telefonen kostar att köpa ny! Dessutom så lästa jag i expressen att om man byter till en skärm som inte är Apple original så kommer telefonen känna av det och ge varningar om att man inte har original delar i telefonen, hur fan kan Apple göra så? Om man väljer att laga sin telefon som man har betalat för med delar som inte är original så ska inte Apple lägga sig i det för man har ändå förbrukat garantin när man gör det. Eller är jag bara en grinig gubbe?