Är det verkligen lönt att läsa böcker på skärm?

Jag har haft en Kindle i många år nu. Jag har läst mina favoritböcker på den. Bland annat Hundraåringen som klev ut genom fönstret och fackböcker om mina specialintressen SEO och socker. Jag tycker att det finns flera fördelar med att läsa böcker på skärm och visst är det lönt att göra så.

De främsta fördelarna är:

  • Det blir billigare
  • Du spar på papper
  • Du kan ställa in skärmljus och storlek på bokstäver
  • Du får tillgång till så många böcker
  • Du kan välja ljudbok

Listan kan göras mycket lång. Ibland läser jag en pocket. Om jag ska befinna mig på platser där jag vet att jag kan glömma padden så tar jag hellre med mig en papperskopia. Jag är ju en ständig läsare så det händer då och då.

Men rent allmänt så tycker jag ändå att det är lönt att läsa böcker på skärm. Det känns mycket smidigare och jag känner att jag alltid får med mig läsningen när jag behöver den. Sedan spelar det mindre roll om det är en arbetsresa eller på semestern.