Inget höjt pris på snus tack!

Jag har gått och tänkt på det här ett tag och huruvida jag ska ta upp det på bloggen eller inte. Det där med snus är ju inte alltid en neutral sak. Trots att vi är så många som snusar i Sverige så möts en positiv inställning till snuset ofta med skeptiska kommentarer för att inte säga nedsättande ordalag.

Hur som haver så har jag nu bestämd mig för att säga något för jag tillhör ändå skaran som motsätter mig ett högre pris på snus. Jag vill ha mitt Velo snus men jag vill också ha ett rimligt pris för det. Det är också en orsak till att jag köper det online.

EU vill dra in mer skattepengar på snuset

Redan i slutet av förra året kom nyheterna om att EU planerar nya regler för skatt på snus. Det är så illa att priset skulle kunna bli dubbelt. Att betala mer än 60 kronor för en snusdosa kommer att göra mig minst sagt grinig. Det är inte okej.

Precis som Aftonbladet skrev så kan jag tycka att man skulle se vad som händer om skatten på parmaskinka höjdes. Den tycker jag att vi ska testa innan vi ger oss på snuset.

Några av orsakerna till att jag gillar snus är:

Det är ett bekvämt och diskret alternativ till rökning

Jag tycker om effekterna av nikotin och därmed uppskattar jag den bekvämlighet och diskretion som snus erbjuder. Jag kan använda snuset var som helst utan att störa andra med rök eller lukt. Dessutom gör de små påsarna det enkelt att använda på språng utan att dra uppmärksamhet till mig själv.

Gott om smaker och styrkor

Jag tycker ibland om att ta en paus från Velo och prova olika märken och smaker på snus. Allt från traditionell tobak till mer exotiska alternativ som citrus och mynta. ¨Fast Velo har ju det mesta av detta så ofta blir det bara en variant från detta märke. Denna variation gör att jag alltid känner att det finns något att se fram emot. Variation är livet!

Hälsosammare än att röka

Samtidigt som jag förstår att snus fortfarande medför hälsorisker och att vi bör fortsätta diskutera och undersöka detta så tror jag att snuset är ett hälsosammare alternativ till rökning. Snus är inte förknippat med samma risker för lungcancer och andra luftvägsproblem som kommer med rökning. Dessutom kan det vara ett utmärkt alternativ för personer som vill sluta röka eller minska sitt tobaksintag.

Snus är en del av min livsstil

Snus har blivit en del av min livsstil och identitet genom åren. Lite som att sitta på en Herman Miller och att rösta. Min fru snusar också så det är inget konstigt hemma hos oss. Jag tycker om ritualen omkring min snusanvändning (nu blev det djupt!) och uppskattar känslan av gemenskap som kommer med att dela den med andra snusare som min fru.

Det har blivit en bekväm och välbekant vana för mig. En vana jag inte har några planer på att ge upp såvida priset inte gör det omöjligt att fortsätta.

Jag rasar tillsammans med kändisarna!