Mina föräldrar får bo hos mig om de vill

Nu har jag den stora lyckan att ha föräldrar som är friska mentalt och fysiskt. De bor fortfarande i sitt lilla hus här i Västerås och de klarar sig fint med lite städhjälp. Jag tillhör de som tycker att det är bäst att låta föräldrar komma och bo hos mig om det går.

När de blir äldre och inte längre orkar med att sköta ett eget hem så vill jag att de kommer till mig. Min fru är med på noterna och jag tycker att hennes föräldrar kan komma och bo hos oss också om de vill och behöver det.

I vårt fall så har vi en liten gästlägenhet i markplan där vi brukar husera gäster från utlandet och andra städer i Sverige. Jag har också haft mitt hemmakontor för mitt stora intresse marknadsföring i den här delen av huset.

Antalet personer med hemtjänst i Sverige ökar. Hemtjänsten är viktig och jag tror verkligen att vi behöver satsa mer på detta. Men personligen så känner jag också att detta kan fungera som bäst när föräldrarna bor med barnen.

Jag inser att alla inte klarar detta. Sedan kan det ju bli så att det blir för mycket även för oss. Om det kommer att krävas vård som inte går att klara av i hemmiljö så får vi ju tänka om. Men min utgångspunkt är att mina föräldrar ska kunna komma och bo hos oss hellre än att flytta till äldreboende då detta blir aktuellt.