Ska du skaffa Herman Miller Aeron? Jag har svaret!

Huvudsaken är huvudsaken och det är med den som vi kan komma fram till vad som är bra för baken! Jag sitter alldeles för många timmar, så är det. När min fru skaffade en Herman Miller Mirra blev jag inspirerad. Det tog dock ett år för mig att slå slag i saken och för mig blev det en kontorsstol Aeron från Herman Miller som jag nu tänker berätta lite mer om.

Några fakta om Herman Miller Aeron:

 • Svankstöd
 • Tilt-begränsare
 • Synkrongunga
 • Fixed ZSS
 • Hjul
 • Mesh-tyg i sits och ryggstöd
 • Armstöd av vinyl – Justerar upp och ner samt i sidled
 • Sitthöjd – 40-52 cm
 • Bredd 69 cm
 • Pris – Cirkus 15 000 kronor
 • Gjord av återvunnet material

Hur har jag upplevt stolen under en månads tid?

Jag blev riktigt förvånad. Den här stolen är helt klart en av de där sakerna som förändrat mitt liv! Från den första dagen jag började sitta i min Herman Miller Aeron så märkte jag skillnaden. Det var så himla bekvämt.

Det tog mig några dagar att finjustera stolen så att den passar mig perfekt. Men det var ju bara roligt. Dessutom är jag numera lite mer petig med att ha stolen så att den passar det jag gör för stunden.

Jag brukar ha problem med ländryggen efter en lång dag på jobbet men nu är detta som bortblåst. Jag har inte ändrat mina tränings-vanor. Jag sitter lika mycket som tidigare. Kanske lite mer till och med. Denna Herman Miller Aeron förändrar ju statistiken för vad som händer vid långvarigt stillasittande!

Fördelar jag lagt märke till

Komforten är som sagt något helt unikt. Jag har aldrig tidigare haft en så bekväm stol. Nu har det ju också varit ganska varmt så jag har märkt om tyget med hål i fungerar. Det tycker jag att det gör. Möjligen blir jag lite svettig över handtagen av vinyl men så blir det ju med varje kontorsstol.

Hjulen rullar så smidigt och tyst på golvet. Det är verkligen en höjdare. Jag tycker inte om när det knakar och skrapar då man flyttar på stolen. Fast återigen, det är stödet min rygg får som är det bästa med denna stol. Ländryggsstödet fungerar som det ska. Det kan jag verkligen säga.

Finns det några minus?

Det enda minus jag kan tala om är priset. Du kan få Herman Miller från AZ design till ett vettigt pris men billigt är det inte. Fast jag ångrar inte köpet. Det här är den bästa stol jag har haft för jobbet. Därmed tycker jag inte att det går att diskutera priset så mycket. Om du lyckas få ett lägre pris med någon rabatt så är det ju bara att säga grattis.

Och det är klart en Herman Miller begagnad är ju billigare, men då vet du ju inte hur den har skötts. Kvaliteten är mycket hög men det är få saker som klarar av misshandel. Jag föredrar att köpa nytt när det ska vara något av högsta klass. Jag ångrar inte att det blev så dyrt.

Okej, det var en liten sak till. Jag bad inte om hjälp att bära upp kartongen med stolen till andra våningen där jag har mitt hemmakontor. Det blev rätt så tungt kan jag säga. Det var ju min miss och egentligen kan jag inte säga att det är ett minus för själva stolen mer än att du ska veta att den väger en hel del.

Lite mer ytligt om designen

Jag tycker att Aeron från Herman Miller har en design som är lite tråkig. Men den är tydlig. Jag hittar lätt spakar och knappar och tycker inte att den är svår att förstå. Svart färg är ju neutralt och inte så dumt. Dessutom syns det inte om den blir lite smutsig och det tycker jag är bra.

Summan av kardemumman om Herman Miller Aeron

Min slutsats är att det svider lite med priset men att Herman Miller Aeron är värd varenda öre du lägger på den. Jag är glad att jag valde Aeron och inte Mirra som frugan. Mirra är uppenbarligen mycket bättre för hennes kvinnliga anatomi. Är du man och vill ha en kontorsstol som ger dig bästa möjliga stöd för ländrygg och resten av ryggen och axlarna så är det Aeron du ska satsa på!