Mina barn får smartklockor för säkerhetens skull

Kan modern teknologi göra världen säkrare för oss barnfamiljer? Det menar jag att den kan! Jag har investerat i riktigt bra GPS klocka för barn till min äldsta son från företaget Safekid. Han måste gå hem själv från skolan och det handlar om 15 minuters gångväg. Mycket kan hända på 15 minuter!

Hans yngre syster kommer också att få den här typen av smartklocka då hon ska börja gå hem själv. Det är inte så att jag tror att själva klockan fungerar som vakt men jag ser hur denna pryl skapar trygghet hos oss alla.

Hur använder vi klockan?

Hittills har vi inte behövt använda möjligheten att ringa och skicka sms till min sons klocka. Han kommer hem som beräknat och det har inte varit några tillfällen då han känner att han vill ringa. Men vetskapen om att han kan larma eller ringa om det krisar är så fin.

Han har ju klockan direkt på handleden. Den försvinner inte så som en liten telefon i fickan kan göra. Dessutom så har vi märkt att det finns barn med telefoner som är riktigt farliga i trafiken. Och egentligen är det ju inte så konstigt. En unge som inte klarar duschen själv kan ju knappast förväntas förstå att man inte går över en gata då man spelar ett spel på telefonen.

På grund av detta så har vi också sagt åt vår kille att han inte kan använda klockan till annat än att ringa oss, skicka meddelande eller larma om det behövs. Det här fungerar mycket bra.

Faktiskt en riktigt tuff klocka

En annan sak som jag vill lägga till här är att min sons GPS klocka är riktigt fin att se på. De här klockorna är inte bara till för barns säkerhet. Han trivs otroligt fint med sin klocka och har den gärna på just för att den är så cool. Därmed vet vi med säkerhet att det går att få kontakt under dagen.

Fast jag har skojat lite om att vi numera är så rädda för varandra att det egentligen inte behövs några larm.

  • Du behöver bara nysa eller hosta gubben!

Det var vad jag sa till honom och det tyckte han också var rätt så kul.