Min pappa har lärt mig att rösta

När jag var yngre så var jag inte så säker på att det verkligen är värt att rösta. Politiken fungerar ju inte som Google och SEO. Här kan man inte på samma sätt manipulera resultaten. Det känns för det mesta som att det blir sak samma.

Vi röstar fram en högerregering som sedan blir till en center-regering eller så röstar vi åt vänster men får med högerpartier som ändå ändrar politiken i sin riktning. Med det kohandlande som pågår mellan våra partier så är det inte alls säkert hur det blir.

Man kan tro att man röstar borgligt med en röst på Centerpartier men så visar det sig bli en röd röst till sist. När det är så instabilt så känns det ju som att det är totalt meningslöst att rösta. De här politikerna som vi har tycka ju tjäna andra intressen. Inte våra.

Jag menar om så många svenskar vill att Sverigedemokraterna ska få vara med i bilden så borde de ju få vara det. Det kan väl ändå inte vara värt att helt hoppa över grundläggande partivärderingar bara för att hålla Jimmy Åkesson och hans kompisar på mattan?

Jag röstar för det har jag lärt mig av min pappa. Han sa att du måste rösta för om du inte gör det så är du inte en del av samhället. Då kan du heller inte klaga. Du kan till och med rösta blankt bara för att visa ditt missnöje, men rösta ska du!

Så sa pappa och han säger det ännu. Det är faktiskt så att det kommer att vara fler äldre som röstar 2022 så han är inte ensam om det. Och jag röstar för jag tror också att det är en rättighet som vi måste värna om.

Om ett parti kommer att prata om vikten att vara människor och komma närmre varandra så har de min röst!